Skip to content

Fungi Porcini

augusti 28, 2011

Söndag förmiddag. En snabb tur med familjen till närmaste skog och oväntat bra utdelning på svamp. I dom ätbara svamparnas kulinariska värld kan det bara finnas en kung. Det är dem som italienarna kärleksfullt kallar ‘Porcinis’ (smågrisar) och är den härskande klassen bland läckra svampar. Med en köttliknande konsistens, en jordnära och något nötig smak är den oöverträffad bland matsvampar.

Har du tänkt bjuda familjen på svensk gårdsgris till middag idag? Vad sägs om att svänga ihop en Polenta con Fungi Porcini istället

About these ads

From → Uncategorized

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: